vineri, 11 iulie 2014

6 INTREBARI PENTRU BEAR GRYLLS

Edward Michael Grylls , supranumit Bear (Urs). Nascut pe 7 iunie 1974, a crescut in Bembrige, Isle of Wight . Este unul dintre cei mai tineri alpinisti care a escaladat muntele Everest (8848m) la doar 18 luni de la un cumplit accident de parasuta in care a fost temporar paralizat. A reusit aceasta performanta la 23 de ani, fiind totodata cea mai tanara persoana care a devenit Cercetas Sef (la 35 ani). A servit in randul S.A.S , initial ca soldat , apoi ca instructor in tehnici de supravietuire si in Patrula Medicala. A fost in doua misiuni in Africa de Nord, iar in adolescenta a castigat centura neagra cu doi  dani in shotokan. In prezent practica yoga si ninjutsu. Traieste impreuna cu sotia sa si cei trei copii pe o barja care pluteste pe raul Tamisa. Detine mai multe recorduri mondiale cum ar fi: traversarea Atlanticului de Nord intr-o barca pneumatica proiectata de el, zborul cu paramotorul deasupra muntilor Hymalaia, cea mai lunga perioada de cadere libera in spatiu acoperit (1ora si 37 de min). A intrat in Cartea Recordurilor cu un dineu la o altitudine de peste 7000 m sub un balon cu aer cald.
Nimeni nu poate contesta valoarea si pregatirea lui, dar eu am cateva intrebari referitoare la tehnicile de supravietuire promovate in documentarele TV.
Sursa imagine : fanpop.com
1. De ce tot timpul alearga si sare de colo colo cand,..in toate manualele de supravietuire scrie ca nu se face acest lucru deoarece risti sa te accidentezi si consumi multa energie?
2. Sunt alpinist batran si stiu ce inseamna sa escaladezi un perete fara conditia fizica si pregatirea necesara. Cum poate Grylls sa incurajeze omul de rand sa faca asa ceva?
3. Cata botanica trebuie sa cunosti ca sa poti identifica plantele comestibile?
4. De ce sa cobor intr-o grota pe liane cand pot sa o ocolesc?
5. Cum supravietuiesc daca ma ratacesc si nu am la mine  cutit, amnar, bidon de apa? (vezi accidentul aviatic din Apuseni) Credeti ca daca Bear Grylls ar fi fost in pozitia medicului Radu Zamfir situatia ar fi fost alta?
6. De ce sa mananc lucruri scarboase care-mi pot provoca icter sau sa vomit si ce mai am in stomac? Conform unei statistici omul poate sa reziste pana la 3 saptamani fara mancare. Am mancat din curiozitate viermi, rame, soparle, sarpe, dar nu am simtit ca-mi asigura necesarul de energie pentru o zi.
Sfatul meu ar fi sa incercati sa nu va rataciti. Iar daca se intampla....ramaneti pe loc si sunati la 112:))) Daca nu aveti semnal......inseamna ca nu aveati ce cauta acolo:))
P.S.
Insusi Bear Grylls cand a venit in Romania nu a prea  gasit  mancare in padurile noastre, ci doar niste resturi de mere intr-o balega de urs, un melc si un pastrav. Asa ca nu va asteptati la cine stie ce. Nu mancati ce nu stiti ca este comestibil. "Meseria" de supravietuitor nu exista! Daca Doamne fereste suntem pusi intr-o situatie dificila nu trebuie decat sa  aplicam anumite tehnici pentru a ramane in viata pana ne gasesc autoritatile. Exceptand anumite zone, teritoriul Romaniei nu este atat de pustiu incat sa nu gasim o asezare la maxim doua zile de mers. Nu este nimeni vinovat ca te-a prins noaptea pe Jepii Mici si tu nu ai lumina, esti echipat necorespunzator si te-ai ratacit. Numarul teribilistilor a crescut in ultimul timp. Noroc cu telefonia mobila ca altfel....multi ar fi murit pe acolo.

Stay safe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu